29 Şubat 2012 Çarşamba

Gezdirme Hamur Çorbası

Gezdirme Hamur Çorbası

Malzemeler
1 kilo sığır kemiği
1 havuç
1 baş kereviz
2 adet soğan
2 yumurta
2 kaşık un veya irmik
1/2 demet maydanoz,
Karabiber, tuz

Gezdirme Hamur Çorbası Tarifi:
Çorba tenceresine parçalanmış sığır kemiği, temizlenmiş ve doğranmış havuç, soğan, kereviz, tane karabiber konarak ateşe bırakılır. Yavaş yavaş kaynatılarak sebzeler iyice pişirilir ve süzülerek başka bir tencereye alınır, tekrar ateşe bırakılır. Ayrı bir kapta iki kaşık un veya irmik iki yumurtayla çarpılarak sulu bir hamur elde edilir. Bir kaşıkla, kaynamakta olan çorbaya ara vermeden iğne kalınlığında gezdirilerek dökülür. Onbeş dakika kadar pişirilir, tuz atılır. Ateşten alındıktan sonra maydanoz yapraklanyla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder