6 Şubat 2012 Pazartesi

Sebzeli Piliç Kanat

Malzemeler:
1 kg. piliç kanat
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz
2 adet domates
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı hardal Üzerine
1 çay bardağı kıyılmış taze soğan
1 çay bardağı maydanoz


Sebzeli Piliç Kanat Tarifi:
Tavanıza zeytinyağını koyup kanatların üzerine tuz serperek, kavurun. Piliçler suyunu çekip altın rengini alınca, küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin. Limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Servis yaparken taze soğan ve maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder