6 Şubat 2012 Pazartesi

Piliç Biryani

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tarçın
6 adet piliç baget
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber



Piliç Biryani Tarifi:

Tavuk bagetlerinizi ve doğranmış soğanlarınızı tavaya koyup sıvı yağda, çevirerek kızartın. Baharatları ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip pirinçleri ekleyerek 5 dakika soteleyin. Pirincin üzerine 1 parmak çıkacak kadar su koyun. Tavanızın kapağını kapatarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder