12 Şubat 2012 Pazar

Tandır Çorbası

Tandır Çorbası

Malzemeler
• 100 gram kuzu eti
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı un
• 1 kase yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 1 adet yumurta sarısı
• Sıvı yağ
• Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
• Maydanoz
Tandır Çorbası Tarifi:
Eti haşlayıp didikleyin. Bir tencerede yağı kızdırın. İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı kavurun. Etle birlikte et suyunu tencereye ekleyin. Yoğurt, yumurta sarısı,un, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kapta çırpın. Kaynayan yemeğe yavaş yavaş ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Üzerini maydanozla süsleyin. Servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder