21 Şubat 2012 Salı

Safranlı Ekmek

Safranlı Ekmek
Malzemeler
►42 g  yaş maya veya 1 çorba kaşığı  kuru maya (20 g)
►5 su bardağı un (550 g)
►1 su bardağı şeker (160 g)
►50 g margarin
►1 su bardağı ılık süt (200 g)
►1 adet yumurta
► 1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
►1 tatlı kaşığı tarçın (4 g)
►1 tatlı kaşığı yenibahar (4 g)
►2 tatlı kaşığı safran (8g
►1 tatlı kaşığı mahlep (4 g)
Üst Malzemesi
► 1 tatlı kaşığı şeker (5 g)
► 1/2 fincan ılık su (30 g)
Safranlı Ekmek Tarifi
Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 60 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru 2 dakika daha yoğurup, gazını çıkartın. Hamuru yuvarlayarak yağlanmış bir tepsi üzerine koyun. Kabarması için ılık bir yerde 90 dakika bekletin.
Şekerli, ılık suyun içinde eriterek üst malzemeyi hazırlayın.
Şekerli suyu hamurun üzerine sürün ve 180°C'lik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder