23 Şubat 2012 Perşembe

Kabak Kabuğu Kavurması

Malzemeler:
10 adet orta boy sakız kabağı
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
3 orta boy kuru soğan
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1.5 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon

Kabak Kabuğu Kavurması Tarifi:
Kabakları yıkayın. Uç ve baş kısımların: kestikten sonra 3 santim kalınlığında soyun. Kabakların kabukiannı kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Bir tencerenin içinde tereyağını eritin. İnce ince doğranmış soğanı kavurun. Salça ilave edip çevirin. Doğranmış kabak kabuklarını da katın. 1 çay bardağı su ilavesiyle kabakların kabukiannı yumuşatın. Yumuşayan kabukların üzerine bulguru koyun. Sonra da tuz ve baharatlan ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Ardından da kıyılmış maydanozla birlikte konuklarınıza ikram edin. Kabakların içini saklayıp, daha sonra mücver ya da kabak böreği yaparken kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder