22 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

Malzemeler
20 g yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya (10 g)
1/2 tatlı kaşığı şeker (3 g)
1,5 su bardağı ılık su (300 g)
1,5 su bardağı kepekli un (160 g)
1,5 su bardağı buğday unu (160 g)
1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
1 çorba kaşığı tereyağı (15 g)
1/2 su bardağı siyah zeytin (100 g) çekirdeksiz ve doğranmış
Üst Malzemeler
1 çorba kaşığı susam (15 g)
1 çorba kaşığı çörek otu (15 g

Zeytinli Ekmek Tarifi:
Mayayı şekerli ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 50 dakika kabarmaya bırakın.
Unlanmış tezgahta hamuru 2 dakika daha yoğurun ve yuvarlak bir ekmek şekli verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine su sürün, susam ve çörek otunu serpin. Ilık bir yerde 60 dakika kabarması için bekletin 180°C'lik önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder