Zeytinli Ekmek
Malzemeler
► 20 g yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya (10 g)►1/2 tatlı kaşığı şeker (3 g)
►1,5 su bardağı ılık su (300 g)
►1,5 su bardağı kepekli un (160 g)
►1,5 su bardağı buğday unu (160 g)
►1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
► 1 çorba kaşığı tereyağı (15 g)
► 1/2 su bardağı siyah zeytin (100 g) çekirdeksiz ve doğranmış
Üst Malzemeler
►1 çorba kaşığı susam (15 g) ►1 çorba kaşığı çörek otu (15 g
Zeytinli Ekmek Tarifi:
Mayayı şekerli ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 50 dakika kabarmaya bırakın.Unlanmış tezgahta hamuru 2 dakika daha yoğurun ve yuvarlak bir ekmek şekli verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine su sürün, susam ve çörek otunu serpin. Ilık bir yerde 60 dakika kabarması için bekletin 180°C'lik önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder