7 Şubat 2012 Salı

Tavuk Salsa

Tavuk Salsa

Malzemeler
• 1 adet tavuk
• 1 adet limon suyu
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 4 adet domates
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı pul biber

Tavuk Salsa Tarifi:
Tavuğunuzu parçalara bölün. Sarımsak, sirke, şeker, baharatlar, salça ve limon

suyuyla iyice karıştırarak bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tavaya tereyağınızı koyup, küp doğranmış domatesleri kavurun. Sosuyla beraber tavuklarınızı ekleyerek soteleyin. 15 dakika sonra 7 çay bardağı su koyarak, tavuklarınız yumuşayıncaya kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder