2 Mart 2012 Cuma

Borç (Rus Çorbası)

Borç (Rus Çorbası)

Malzemeler
►1 kilo yağlı sığır döş eti
►1/4 beyaz lahana
►3 baş soğan
►2 adet patates
►1 baş havuç
►1 baş kereviz
►2 baş pancar
►1 kahve fincanı domates ezmesi
►2 diş sarımsak
►2 baş prasa
►2 kaşık un
►1 çorba kaşığı şeker
►1 tatlı kaşığı limon tuzu
►2 defne yaprağı
►1 kırmızı sivri biber
►1/2 demet maydanoz,tuz, karabiber

Borç (Rus Çorbası) Tarifi:
Sığır eti küçük parçalara bölünür, bir tencereye alınır. Üzerine bol su konur, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pırasa,havuç, kereviz, pancar ayıklanır, kibrit çöpü gibi doğranır. Bir tatlı kaşığı limon tuzu, bir kaşık şeker ve ezilmiş iki diş sarmısak hazırlanır ve bir kaba alınır. Yanm halka halinde doğranmış soğan, çorba tenceresinde bir kaşık yağla ve defne yaprağıyla pembcleşinceye kadar kavrulur, doğranan sebzeler katılır. 5-10 dakika da sebzelerle kavrulur. Domates ezmesi ve iki kaşık un eklenerek biraz daha çevrilir. Ceviz büyüklüğünde doğranmış lahana, patates konur. Üzerine et suyu ilave edilir, kaynarken demet halinde maydanoz, sivri kırmızı biber konur. Etler kemiklerinden ayrılıp küçük parçalar halinde çorbaya eklenir ve sebzeler pişince ateşten alınır. Sofraya alınırken ekşi krema veya koyu yoğurt konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder