28 Şubat 2012 Salı

İtalyan Usulü İşkembe

İtalyan Usulü İşkembe

Malzemeler
-1 kilo dana işkembesi
-1/2 baş sarmısak
-2 kaşık yağ
-2 baş soğan
-3 iri domates
-1/2 bardak kaşar veya gravyer peyniri
-Tuz, karabiber

İtalyan Usulü İşkembe Tarifi:
Temizlenmiş ve yıkanmış işkembe tencereye alınır, üzerine 10 bardak su ve yarım baş sarmısak konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sudan çıkarılınca, küçük parçalara bölünür.
Ayrı bir kapta ince doğranmış soğan, yağ ile pembeieştirilir. Küçük parçalara bölünmüş domatesler veya domates ezmesi konur, bir süre karıştırılarak pişirilir. Üzerine işkembe suyu eklenir, tuz ve parçalanmış işkembeler konarak 5-10 dakika daha pişirilir, tuz ve karabiber atılı. Sofraya alınırken üzerine rendelenmiş peynir serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder