Üzümlü Badem Tatlısı
Malzemeler
• 2 su bardağı un• 100 gram pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı toz badem
• 125 gram tereyağı
• Bir tutam tuz
• 1 çay bardağı kuş üzümü
ŞERBETİ İÇİN
• 2 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Üzümlü Badem Tatlısı Tarifi:
Şerbeti için toz şekeri suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu koyun. Soğumaya bırakın. Unun ortasını açın. Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, üzüm, tuz ve limon suyunu koyun.Yoğurarak hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yassı şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder