16 Ocak 2012 Pazartesi

Kıtır Kenarlı Pizza

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Harç
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
1 tatlı kaşığı somates salçası
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane karabiber
yarım demet taze soğan



Hazırlanışı:
Ilık suya mayayı koyarak, hacminin iki katına çıkması için oda ısısında bekletin. Diğer hamur malzemeleri ve baharatlarla beraber yoğurun. Tekrar mayalanması için oda ısısında iki saat bekletin. Geniş kenarlı yağlanmış bir tepsiye, hamurun kenarları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Hazırlanan harcı hamurun üzerine boşaltıp peyniri dökün. 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.
Harç hazırlanışı
Küp doğranmış domatesi 3 çorba kaşığı zeytinyağında salça ve sarımsakla beraber kavurun. Kıyılmış taze soğan ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder