Malzemeler:
Pelte
• 3,5 su bardağı portakal suyu•1 çay bardağı su
• 4 çorba kaşığı toz şeker
•2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
•1 adet portakal kabuğu rendesi
Bademli muhallebi
•3 su bardağı süt•1 çay bardağı pirinç unu
•6 çorba kaşığı tozşeker
•1 çay bardağı rende badem
•Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
Üzerine:
• Rendelenmiş çikolataHazırlanışı:
Pirinç unu, toz şeker, badem ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın.Sütü ekleyip orta ısıda karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra, peltenin üzerinepaylaştırın.
Pelte Hazırlanışı
Portakal suyu, tozşeker, portakal kabuğu rendesi ve 1 çay bardağı suda eritilmiş nişastayı tencereye koyun. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Servis kaselerinin yarısına pelteyi paylaştırın. Üzerine bademli muhallebiyi koyun. Rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder