12 Ocak 2012 Perşembe

Kestaneli Falafel

Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
200 gr. kestane
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1adet yeşilbiber
2 çorba kaşığı un
5 adet taze soğan
3-4 dal taze kişniş
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ Tâhın sos
1 su bardağı tahin
2 adet limonun suyu
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Kestanelerin üzerini çizerek, 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, kabuklarını soyun. Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve haşlanmış kestanelerle beraber mutfak robotunda püre haline getirin. Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın. Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unla iyice karıştırın. Çok kuru olursa azar azar su ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder