16 Ocak 2012 Pazartesi

Kuru Domatesli Zeytinli Pide

Malzemeler:
1 kg. un
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı biberiye Üzerine
1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
1 su bardağı kuru domates


Hazırlanışı:
Maya ve toz şekeri ılık suda bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın. Diğer hamur malzemelerini mayayla birleştirerek yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak oda sıcaklığında bekletin. Unlanmış tezgahta hamurunuzu 1 parmak kalınlığında açın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirip üzerine zeytinleri ve doğranmış kuru domatesleri batırın. 160 derecede, altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder