12 Ocak 2012 Perşembe

Patates Mücverli Piliç

Malzemeler:
4 adet piliç bonfile
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kıyılmış pazı
2 adet kırmızıbiber
3 çorba kaşığı dereotu
5 adet kıyılmış taze soğan
4 çorba Kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Patates mücveri
5 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk bonfileleri döverek inceltin. Üzerine tuz ve karabiber serpip, tereyağı sürün. Hazırladığınız içi, tavukların içine koyarak dolma gibi sarın. Arzu ederseniz açılmaması için kürdanla tutturun. Yağlanmış fırın tepsine yerleştirerek 175 derecede içi ve dışı pişene kadar fırınlayın.
İç hazırlanışı
Zeytinyağında pazıyı kavurun. Doğranmış kırmızıbiberleri ekleyerek soteleyin. Tüm baharatları ve yeşillikleri doğrayarak pazıya ekleyip karıştırın.
Patatesleri soğuk suya koyarak tam yumuşamadan naşlayın. Kabuklarını soyup çok iri olacak şekilde rendeleyin, un, kaşar peyniri, tuz karabiber ve rende patatesleri yoğurun. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek iyice harmanlayın. Tavaya yağınızı koyun. Kızınca, mücverlerden avuç içi büyüklüğünde alarak elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin. Her iki yüzeyini de altın rengi alana kadar kızartın.Servis tabaklarına rnücverlerinizi, üzerine de dilimlenmiş piliçleri koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder