4 Mart 2012 Pazar

Konsome

Konsome

Malzemeler
1 Kg. sığır bel kemiği
1 adet tavuk
2 baş iri soğan
1 küçük baş kereviz
1 baş havuç
1 kök maydanoz
1 kahve kaşığı tane karabiber, tuz

Konsome Tarifi:
Kemik parçalanır, temizlenmiş ve ikiye bölünmüş tavukla geniş bir tencereye alınır. Üzerine bol su eklenerek kaynamaya bırakılır, ağzı açık kaynama esnasında dikkatle köpüğü alınır. Ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış havuç, kereviz, maydanoz ve tane karabiber atılır. Soyulmuş soğanlar 1 cm. kalınlığında halkalara kesilir. İki yönleri, yanmayan tavada kahverengi kızartılır ve çorbaya konur (Soğan çorbaya çay rengi vermesi için kızartılır). Şeffaflığını koruması için, ağzı açık ve hep aynı kararda yavaş yavaş kaynatılır. Kararlama 10-12 bardak et suyu kalınca, yavaşça ince delikli süzgeçten veya tülbentten süzülerek başka bir kaba aktarılır.
Not: Bu çorba sıcak ve soğuk yenebilir. İçine konacak malzemeye göre ad alır. Şehriydi, pirinçli ve sebzeli olarak hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder