Sade Makarna
Malzemeler
►1/4 paket şekilli veya 1 numara makarna ►2 kaşık yağ
►1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri tuz
Sade Makarna Tarifi:
Tencereye bolca su konur, tuz atılır. Kaynayınca makarna kırılmadan salınır, kaşıkla karıştırılarak 15 dakika kadar haşlanır, ateşten alınıp soğuk su dökülür. Bir süre bırakılıp süzülür. Makarna tenceresine iki kaşık yağ konur, eriyince süzülen makarnalar katılır, kaşıkla karıştırılmadan tencere silkelenerek, yağ yedirilir. Servis tabağına çıkarılır, üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
Not: Makarna aynı şekilde hazırlanır, ayrıca üzerine domates sos dökülür ve yine peynir serpilir. O zaman "domatesli makarna" adını alır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder