3 Mart 2012 Cumartesi

Yeşillikli Borç Çorbası

Yeşillikli Borç Çorbası

Malzemeler
►10 Bardak et suyu
►2 demet taze soğan
►2 çorba kaşığı yağ
►2 çorba kaşığı un
►1/2 kilo ıspanak
►1 demet kuzu kulağı
►2-3 patates
►1 demet dereotu
►1 demet maydanoz
►1 bardak yoğurt
►1 limon, tuz

Yeşillikli Borç Çorbası Tarifi:
Çorba tenceresine yağ ve ince doğranmış soğan konur, pembeleşinceye kadar kavrulur. Bütün sebzeler ayıplanıp yıkanır, doğranır ve tencereye katılır. Biraz da sebzelerle çevrildikten sonra 10 bardak et suyu ile parçalara bölünmüş patates konup yarım saat pişirilir. Ayrı bir kapta, iki kaşık un bir bardak soğuk suda eritilir, çorbaya katılır. Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır, iyice çarpılmış yoğurt eklenir, tuz atılarak sofraya alınır.
Not: Yoğurt yerine ekşi krema da kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder