29 Ocak 2012 Pazar

Panzanella Salatası

Panzanella Salatası

Malzemeler
• 6 dilim ekmek
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
• 4 adet domates
• 1 adet kırmızı soğan
• 4 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
• Yarım su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı rendelenmiş peynir (orjinalinde mozzarella)
Sos
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 6 çorba kaşığı sirke
• Tuz

Panzanella Salatası Tarifi:
Ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayıp sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlayarak fırın tepsisine koyun. Kızarana kadar fırınlayın. Salata kasenize, küp doğranmış domatesleri, ay doğranmış soğanları, zeytin ve baharatları ekleyin. Sos malzemesini ayrı bir kasede karıştırarak salatanıza dökün. Kızarmış ekmek ve peynirle tüm salatanızı harmanlayın

Bademli ve Ispanaklı Ravyoli

Bademli ve Ispanaklı Ravyoli

Malzemeler
Hamur
• 3 su bardağı un
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı su
• Tuz İç malzemesi
• 2 su bardağı doğranmış ıspanak
• 4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
Üzerine
• Rendelenmiş beyaz peynir
• 1 su bardağı badem
Bademli ve Ispanaklı Ravyoli Tarifi:
Hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan esnek bir hamur elde etmek için un veya suyu azar azar ekleyebilirsiniz. Hamurunuzdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartarak, unlanmış tezgahta, bıçak sırtı kalınlığında açın. Hamura, 2 parmak aralıklarla harçtan koyup üzerine hazırladığınız diğer yufkayı yerleştirin. Yuvarlak olarak, kapak yardımıyla kesin
Tencerenin içine su koyun. Kaynayınca, mantılarınızı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek servis tabaklarına koyup badem ve peynir serperek servis yapın. Harç hazırlanışı Tavada, tereyağını eritip küp doğranmış soğanı kavurun. Ezilmiş sarımsak ve ıspanakları ekleyerek karıştın. Baharatları ilave edin.

20 Ocak 2012 Cuma

Sirkeli Kök Sebze

Malzemeler:
4 adetşalgam
4 adet pancar
6 adet havuç
3 su bardağı su
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
2 adet limon suyu


Hazırlanışı:
Pancar, havuç ve şalgamı dilimleyip cam bir kavanoza koyun. Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp kavanoza ekleyin. Ağzını kapatın, 1 hafta sonrakontrol edin. Tüm aroma sebzelere geçtiğinde, küp şeklinde doğrayın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Fettuş Salata

Malzemeler:
6 yaprak marul
1 adet kırmızıbiber
Yarım demet taze soğan
3 adet domates
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
1tatlı kaşığı kuru nane
2 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:
Tüm salata malzemesini minik minik doğrayın. Baharatları, zeytinyağı ve limon suyun karıştırarak salatanın üzerine dökün. Kızarmış pide ile beraber servis yapın.

18 Ocak 2012 Çarşamba

Üzümlü Badem Tatlısı

Üzümlü Badem Tatlısı

Malzemeler
• 2 su bardağı un
• 100 gram pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı toz badem
• 125 gram tereyağı
• Bir tutam tuz
• 1 çay bardağı kuş üzümü
ŞERBETİ İÇİN
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzümlü Badem Tatlısı Tarifi:
Şerbeti için toz şekeri suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu koyun. Soğumaya bırakın. Unun ortasını açın. Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, üzüm, tuz ve limon suyunu koyun.
Yoğurarak hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yassı şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün. Servis yapın.

Pekmezli Kavurma

Pekmezli Kavurma
Malzemeler
• Yarım kilo hazır kavurma
• 1 su bardağı üzüm pekmezi
• 50 gram ceviz içi (Üzeri için)

Pekmezli Kavurma
Hazır kavurmayı küçük parçalar halinde kesin. Tavada ısıtın. Kavurma erimeye başlayınca üzerine ısıtılmış üzüm pekmezini dökün. Yağ, et ve pekmez özdeşleşene kadar kaynattıktan sonra üzerine ceviz içini serpin. Saç ekmeğiyle servis yapın.

Pekmezli Kavurma

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kuru Domatesli Zeytinli Pide

Malzemeler:
1 kg. un
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı biberiye Üzerine
1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
1 su bardağı kuru domates


Hazırlanışı:
Maya ve toz şekeri ılık suda bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın. Diğer hamur malzemelerini mayayla birleştirerek yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak oda sıcaklığında bekletin. Unlanmış tezgahta hamurunuzu 1 parmak kalınlığında açın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirip üzerine zeytinleri ve doğranmış kuru domatesleri batırın. 160 derecede, altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Kıtır Kenarlı Pizza

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Harç
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
1 tatlı kaşığı somates salçası
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane karabiber
yarım demet taze soğan



Hazırlanışı:
Ilık suya mayayı koyarak, hacminin iki katına çıkması için oda ısısında bekletin. Diğer hamur malzemeleri ve baharatlarla beraber yoğurun. Tekrar mayalanması için oda ısısında iki saat bekletin. Geniş kenarlı yağlanmış bir tepsiye, hamurun kenarları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Hazırlanan harcı hamurun üzerine boşaltıp peyniri dökün. 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.
Harç hazırlanışı
Küp doğranmış domatesi 3 çorba kaşığı zeytinyağında salça ve sarımsakla beraber kavurun. Kıyılmış taze soğan ve baharatları ekleyerek karıştırın.

13 Ocak 2012 Cuma

Zeytinli Domatesli Köfte

Malzemeler:
Yarım kg. kıyma
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım ekmek içi
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı sıvı yağ - kızartmak için
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Hazırlanışı:
Köfte malzemelerini geniş bir kaseye koyun. Soğanı rendeleyerek harcınıza ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda köfteleri kızartın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyup küp doğranmış domateslerle beraber sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra, doğranmış zeytinleri ekleyin. 2-3 dakika soteleyip 1 çay bardağı su ve baharatları" koyun. Kızarmış köfteleri ekleyin. 15 dakika pişirin. Limon kabuğu rendesi ile servis yapın.

Sütlü Köfte

Malzemeler:
Yarım kg. kıyma
1,5 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
I tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Sos
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızıbiber
3 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı fane karabiber
Tuz
Üzerine
1 su bardağı un

Hazırlanışı:
Köfte malzemelerini geniş bir kasede karıştırarak, iyice yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekil verin. Tencerenize zeytinyağını koyup küp doğranmış soğanları kavurun. Biberleri ve salçayı ekleyerek soteleyin. Et suyunu ve baharatları da ekleyerek, bir taşım daha kaynatın. Hazırlamış olduğunuz köfteleri una bulayıp tencereye koyarak, 15 dakika pişirin.

12 Ocak 2012 Perşembe

Patates Mücverli Piliç

Malzemeler:
4 adet piliç bonfile
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kıyılmış pazı
2 adet kırmızıbiber
3 çorba kaşığı dereotu
5 adet kıyılmış taze soğan
4 çorba Kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Patates mücveri
5 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk bonfileleri döverek inceltin. Üzerine tuz ve karabiber serpip, tereyağı sürün. Hazırladığınız içi, tavukların içine koyarak dolma gibi sarın. Arzu ederseniz açılmaması için kürdanla tutturun. Yağlanmış fırın tepsine yerleştirerek 175 derecede içi ve dışı pişene kadar fırınlayın.
İç hazırlanışı
Zeytinyağında pazıyı kavurun. Doğranmış kırmızıbiberleri ekleyerek soteleyin. Tüm baharatları ve yeşillikleri doğrayarak pazıya ekleyip karıştırın.
Patatesleri soğuk suya koyarak tam yumuşamadan naşlayın. Kabuklarını soyup çok iri olacak şekilde rendeleyin, un, kaşar peyniri, tuz karabiber ve rende patatesleri yoğurun. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek iyice harmanlayın. Tavaya yağınızı koyun. Kızınca, mücverlerden avuç içi büyüklüğünde alarak elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin. Her iki yüzeyini de altın rengi alana kadar kızartın.Servis tabaklarına rnücverlerinizi, üzerine de dilimlenmiş piliçleri koyarak servis yapın.

Kestaneli Falafel

Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
200 gr. kestane
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1adet yeşilbiber
2 çorba kaşığı un
5 adet taze soğan
3-4 dal taze kişniş
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ Tâhın sos
1 su bardağı tahin
2 adet limonun suyu
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Kestanelerin üzerini çizerek, 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, kabuklarını soyun. Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve haşlanmış kestanelerle beraber mutfak robotunda püre haline getirin. Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın. Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unla iyice karıştırın. Çok kuru olursa azar azar su ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyarak servis yapın.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Portakal Pelteli Bademli Muhallebi

Malzemeler:
Pelte
• 3,5 su bardağı portakal suyu
•1 çay bardağı su
• 4 çorba kaşığı toz şeker
•2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
•1 adet portakal kabuğu rendesi
Bademli muhallebi
•3 su bardağı süt
•1 çay bardağı pirinç unu
•6 çorba kaşığı tozşeker
•1 çay bardağı rende badem
•Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
Üzerine:
• Rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı:
Pirinç unu, toz şeker, badem ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın.Sütü ekleyip orta ısıda karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra, peltenin üzerine
paylaştırın.
Pelte Hazırlanışı
Portakal suyu, tozşeker, portakal kabuğu rendesi ve 1 çay bardağı suda eritilmiş nişastayı tencereye koyun. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Servis kaselerinin yarısına pelteyi paylaştırın. Üzerine bademli muhallebiyi koyun. Rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.

Muz Püreli Puding

Malzemeler:
•4 su bardağı süt
•6 çorba kaşığı toz şeker
•4 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı mısır nişastası
•2 adet yumurta sarısı
•3 çorba kaşığı tereyağı
•2 adet muz (puding için)
•4 adet muz
•1 çay bardağı pudra şekeri
•2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin, pudinginizin altını kapatın. Tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyerek 10 dakika çırpın. Pudingin soğumasına yakın, dilimlenmiş muzları içine atın.Ayrı bir kasede, 4 adet muzu, pudra şekeri ve limon suyuyla püre haline getirin. Servis kaselerine kat kat muz püresini ve pudingi paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.